CeliaGramser
Terug

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie die gebruik maakt van hypnose als therapeutisch middel. Hypnose is een toestand van verhoogde suggestibiliteit waarin de persoon zich diep ontspannen voelt en zich meer openstelt voor suggesties. In hypnotherapie wordt deze toestand gebruikt om positieve veranderingen in het gedrag, de gedachten en de emoties van de persoon te bevorderen.

Een hypnotherapeut kan werken met verschillende technieken om de persoon in hypnose te brengen, zoals geleide visualisaties, ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken. Eenmaal in hypnose, kan de hypnotherapeut werken met de persoon om positieve suggesties te geven die gericht zijn op het veranderen van bepaalde gedragingen, gedachten of emoties.

Hypnotherapie kan worden gebruikt om verschillende psychische en fysieke problemen te behandelen, zoals angst, depressie, stress, slaapstoornissen, fobieën, verslavingen, chronische pijn en andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om te weten dat hypnotherapie geen magische oplossing is en dat het resultaat afhankelijk is van de motivatie en inzet van de persoon.

Het is ook belangrijk om op te merken dat hypnotherapie niet geschikt is voor iedereen. Het kan bijvoorbeeld niet worden gebruikt bij mensen met bepaalde psychische aandoeningen of bij mensen die niet in staat zijn om zich te concentreren of te ontspannen.

CeliaGramser

© 2023 Celiagramser

Algemene voorwaarden
& privacyverklaring
Mauritsstraat 43583 HN Utrechtcelia@celiagramser.nl+31 6 40565308