CeliaGramser
Terug

Ondernemen

Bedrijfsopstellingen is een specifieke toepassing van systemisch opstellingen die gericht is op het verbeteren van de relaties en prestaties binnen een organisatie. Het wordt vaak gebruikt als een instrument voor organisatieontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, teambuilding en conflictbeheersing.

Bij bedrijfsopstellingen worden de verschillende elementen van een organisatie, zoals afdelingen, functies, medewerkers, klanten en leveranciers, fysiek opgesteld in de ruimte. Hierbij worden ook vaak symbolen of afbeeldingen gebruikt om de verschillende elementen te representeren. Vervolgens wordt er gekeken naar de onderlinge verhoudingen en de manier waarop de verschillende elementen elkaar beïnvloeden.

Op deze manier kunnen onderliggende patronen en dynamieken binnen een organisatie aan het licht worden gebracht, zoals onuitgesproken conflicten, belemmerende overtuigingen of onduidelijke communicatiekanalen. Door middel van bedrijfsopstellingen kan er gewerkt worden aan het verbeteren van de samenwerking, communicatie en prestaties van een organisatie.

Bedrijfsopstellingen kunnen op verschillende niveaus worden toegepast, zoals op individueel niveau (bijvoorbeeld bij leiderschapsontwikkeling), op teamniveau (bijvoorbeeld bij teambuilding) of op organisatieniveau (bijvoorbeeld bij organisatieontwikkeling). Het is een krachtig instrument dat kan bijdragen aan het verbeteren van de algehele prestaties en het welzijn van een organisatie.

CeliaGramser

© 2023 Celiagramser

Algemene voorwaarden
& privacyverklaring
Mauritsstraat 43583 HN Utrechtcelia@celiagramser.nl+31 6 40565308