CeliaGramser
Terug

Traumatherapie / EMDR

Traumatherapie is een soort psychotherapie die gericht is op het helpen van mensen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt. Het doel van traumatherapie is om de emotionele gevolgen van het trauma te verminderen en de persoon te helpen bij het verwerken van de ervaring, zodat ze beter kunnen functioneren in het dagelijks leven.

Een veelgebruikte vorm van traumatherapie is Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). EMDR werd in de jaren '80 ontwikkeld door Francine Shapiro en is een vorm van therapie die specifiek gericht is op het behandelen van traumatische ervaringen. Bij EMDR wordt de cliënt gevraagd om zich te concentreren op de traumatische gebeurtenis terwijl hij of zij afleidende stimuli ervaart, zoals oogbewegingen, aanrakingen of geluiden. Deze afleidende stimuli kunnen helpen om de emotionele lading van de traumatische herinnering te verminderen, zodat de persoon zich minder angstig of overweldigd voelt wanneer hij of zij eraan denkt.

EMDR wordt beschouwd als een effectieve vorm van traumatherapie en wordt vaak gebruikt bij mensen die lijden aan posttraumatische stressstoornis (PTSS). Het wordt ook gebruikt bij de behandeling van andere aandoeningen, zoals angst, depressie en fobieën. EMDR kan worden gebruikt als een op zichzelf staande behandeling of in combinatie met andere vormen van therapie.

CeliaGramser

© 2023 Celiagramser

Algemene voorwaarden
& privacyverklaring
Mauritsstraat 43583 HN Utrechtcelia@celiagramser.nl+31 6 40565308